Project Description

FITLIJF.NL | GEZONDHEID BEGINT IN JE BUIK

Ik ben in de jaren ’70 opgegroeid met Joris 3 Pinter. Dat betekende dat 3 halve liters melk per dag goed was om groot en sterk te worden. Nu met voortschrijdend inzicht weten we dat melk drinken na je zoogtijd best wel gek is. Als we in de jaren ’70 hadden gezegd dat de darmgezondheid cruciaal is voor je algehele gezondheid en dat het invloed heeft op de ontwikkeling van een depressie of Alzheimer, dan had men dat tóen gek gevonden.
Hyppocrates zei het al, alle ziekten ontstaan in de darmen. Draaien we dit om dan kun je zeggen:

“Gezondheid ontstaat in de darm”

De medische wetenschap is het er over eens: darmbacteriën zijn belangrijk voor ons welzijn. Vanaf zo’n 10 jaar geleden heeft onderzoek naar darmbacteriën en de darmgezondheid een vlucht genomen.

FITLIJF.NL VAN PIVOT-RCT

Mijn naam is Tjalling en ik ben dit jaar begonnen met Fitlijf.nl. Dit naar aanleiding van de ziekte van Lyme die ik heb opgelopen waardoor ik langdurig antibiotica heb moeten gebruiken. Ook heb ik een chronische darmziekte en ben ik fanatiek sporter. Die combinatie is niet de meest gelukkige. Met een achtergrond in de farmaceutische industrie en mijn eigen ervaring als patiënt, ben ik met een aantal artsen op zoek gegaan naar producten die mijn gezondheid na mijn antibiotica kuur weer terug kon geven. Fitlijf.nl heeft als doel om de darmgezondheid te optimaliseren om zo de algehele gezondheid te verbeteren.

Graag vertel ik tijdens het GoodLife Festival over mogelijkheden om de microbiota te verbeteren, de verschillende ziektebeelden en mijn persoonlijke ervaringen.

Ben je een (top)sporter, of heb je regelmatig last van je buik of stress klachten. Het is voor iedereen interessant om te kijken hoe je via voeding weer fitter kunt worden. Leuk om je 7 September op het Good Life Festival te ontmoeten!

Bezoek Website

#FITLIJF.NL | 0031-6-24183425